Консультанти онлайн працюють: Пн-Пт з 10:00 до 19:00 та Сб-Нд з 11:00 до 17:00. Дзвоніть або пишіть!

096 831 93 77 (Viber), mekkocomua,
e-mail: mekkoua@gmail.com

Виберіть Ваше місто

Мангал, барбекю, гриль

ціни, фото, опис
Сторінки:
Пошук не дав результатів

Навряд чи сьогодні можна зустріти людину, яка не любить смак смаженого м'яса на відпочинку. Мало того, готувати шашлик на природі теж подобається практично всім. Як правило, в теплу пору року багато хто прагне виїхати подалі від міської суєти. При цьому, крім дров, вугілля і самого м'яса, часто беруть пристосування для його приготування. Якщо раніше для цієї мети використовували звичайні цеглини, то тепер практично повсюдно перейшли на набагато більш зручні пристрої для смаження м'яса, такі як мангали, барбекю і грилі. Ці пристосування істотно полегшують життя цінителям пікніків і заміських поїздок. Дійсно, готувати на них одне задоволення.

Основні пристрої для смаження м'яса:
• Одноразові і переносні мангали;
• Стаціонарні та грилі і барбекю, що транспортуються.
• Газові грилі.

Щоб підібрати для себе найбільш відповідний прилад, потрібно знати, для чого використовується кожен з них. Наприклад, мангал прийшов до нас зі сходу. На арабській мові слово «мангал» означає жаровня. Сьогодні це пристосування особливо часто використовується на Кавказі. Гриль вперше стали використовувати у Франції. Саме слово «гриль» перекладається з французької як шафа для обсмажування м'яса. Французький гриль використовує інфрачервоні промені тепла, щоб підсмажити м'ясні продукти. Будь-який гриль повинен обов'язково мати рожен і решітку. Термін «барбекю» має безліч значень. Як предмет для смаження м'яса барбекю являє собою жаровню. Крім того, цей термін використовують для позначення самої процедури приготування і страв. Також, соус зі специфічним ароматом носить назву барбекю.

Мангал

Найбільш поширеним пристосуванням для приготування м'яса на природі вважається мангал. Це пристрій, що складається з тонкого листа металу. Однак, незважаючи на свою поширеність, прилад має ряд недоліків. Зокрема, якщо ви хочете купити мангал зі сталі, то потрібно бути готовим до того, що він не кращим чином тримає тепло. Тому, вугілля і дрова згоряють в ньому досить швидко, чого може не вистачити для приготування дійсно хорошого шашлику. Крім того, негативною якістю звичайних мангалів є їх нестійкість. Тому, за певних обставин вони можуть впасти на землю або розвалитися. Втім, при правильній збірці цього можна уникнути. Основною позитивною якістю мангалів є зручність їх транспортування, так як в складеному вигляді вони займають дуже мало місце. Це і є основною причиною популярності цих пристроїв для смаження м'яса.
Сьогодні все більшою популярністю стали користуватися мангали для одноразового використання. У комплект входить закритий поліетиленом поліетиленовий лоток, в якому лежить паливо, наприклад, деревне вугілля. Крім того, до складу пристрою входить металева решітка та підставка. У кожному такому лотку є інструкція для правильної експлуатації. По суті, подібний одноразовий мангал може експлуатуватися протягом 2-3 годин. В принципі, цього часу вистачає для того, щоб швидко приготувати кілька кілограмів смачного м'яса. Звичайно, багатьом такого часу для приготування якісного шашлику може не вистачити. Втім, підсмажити сосиски або крильця тут можна без проблем.
Найкращий мангал, на якому легко готуватися хороший шашлик, повинен відповідати певним вимогам. Зокрема, він повинен бути зроблений не з тонкої сталі, а з більш товстого чавуну. При цьому, товщина стінки такого мангала повинна перевищувати 8 мм. При виборі мангала потрібно підбирати його глибину з тим розрахунком, щоб висота від вугілля до м'яса перевищувала 15 см. У цьому випадку забезпечуються найбільш оптимальні умови для приготування якісного шашлику. В Інтернет магазині Мекко ви зможете купити практичний чавунний мангал недорого. В асортименті є різні цікаві конструкції, які можуть включати додаткову трубу, піддували або решітку.

Гриль і барбекю

Сучасне барбекю, як і мангал, може бути не тільки стаціонарним, а й легко транспортуватися. Стаціонарний варіант найкраще підійде для дачної або присадибної території. Барбекю можна встановити з тим розрахунком, щоб воно стало одним з елементів ландшафтного дизайну. При виборі стаціонарного барбекю слід знати, що їх жаровня може бути виготовлена не тільки з традиційного чавуну або металу, а й навіть з каменю. Сьогодні статичне барбекю часто оформляють в оригінальному стилі, завдяки чому він стає реалізацією дизайнерських фантазій своїх господарів. Наприклад, найцікавіші варіанти оформлення - стиль старої Росії з імітацією російської печі або створення дизайну в стилі дикого Заходу. Крім того, багато хто будує для стаціонарного барбекю окрему альтанку, в якій можна буде відпочивати прямо біля місця де смажиться м'яса.

Переносні пристосування

Для використання в міських умовах і виїздів на природу сьогодні багато хто прагне купити переносне барбекю. Це пристосування для приготування м'яса відрізняється компактними розмірами в порівнянні зі стаціонарними барбекю. Його можна легко перевезти в будь-яке місце. По суті, переносне барбекю є традиційною жаровню на вугіллі, внизу якої є відсіки для попелу і піддувала. Решітка для приготування м'яса розташована у верхній частині конструкції. Для установки переносного барбекю, ціна якого на сайті Інтернет магазину Мекко є цілком прийнятною, використовуються звичайні ніжки. З огляду на відносно невисокі ціни і можливість приготувати повноцінний шашлик, переносні барбекю поступово витісняють мангали. Практичним пристосуванням для смаження м'яса вважається гриль, який також може транспортуватися. Його можна відрізнити від барбекю тим, що володіє кришкою, що створює максимальний жар.

Особливості вибору

При виборі гриля або барбекю слід особливу увагу приділити матеріалу. Звичайно, найкраще виглядають емальовані барбекю або грилі, виконані з нержавіючої сталі. Однак, це не той випадок, коли потрібно прагнути до краси. Насправді, прилади, виготовлені з цих матеріалів, вважаються найбільш практичними. Зокрема, емальовані пристосування можуть з часом облазити і втрачати свій презентабельний зовнішній вигляд. Що стосується виробів з нержавіючої сталі, то вони будуть досить швидко тьмяніти під впливом жару і диму. Тому, найкраще чавунний гриль купити, який є не тільки самим практичним, але і ефективним. Це пов'язано з тим, що чавун найкраще тримає тепло, що дозволить приготувати смачний прожарений шашлик. Вибираючи барбекю бажано зупинити свій вибір на моделях з візком на маленьких колесах. Такі моделі можна зберігати в гаражі або будинку, а при необхідності просто викочувати до місця пікніка.

Газовий гриль

У нас грилі, що працюють на газу, є не надто поширеними, хоча це досить зручні в експлуатації і практичні прилади. Газовий гриль, ціна на який в Інтернет магазині Мекко є доступною, має досить цікаву конструкцію. Цей пристрій складається з газового пальника, за допомогою якої в котлі розпалюються спеціально підібрані камені. Як правило, це шматки гірської вулканічної породи. Після розжарювання камені дають інтенсивний жар, який дозволяє готувати будь-які види м'яса на решітці. Основною позитивною якістю газового гриля є те, що він має набагато більшу тепловіддачу, ніж у приладів з використанням деревного вугілля. Тому, на ньому можна легко і без особливих проблем приготувати страву, яку ви побажаєте. При цьому, приготування їжі на газовому грилі практично не супроводжується появою кіптяви або диму. Це пов'язано з тим, що камені відмінно поглинають будь-який жир, який на них капає. Після завершення приготування м'яса на газовому грилі вам потрібно буде лише промити камені під проточною водою. Це пристосування також може бути пересувним або стаціонарним. Найбільшою популярністю тут користуються стаціонарні моделі, які зазвичай встановлюють на літніх кухнях і присадибних ділянках. Їх теж можна оформити з урахуванням ландшафтного дизайну території.
Сьогодні Інтернет магазин Мекко пропонує великий вибір приладів для приготування м'яса, починаючи від легких переносних мангалів і закінчуючи стаціонарними грилями і барбекю. При цьому, ціна на весь асортимент товарів є досить прийнятними в порівнянні з конкурентами.

Мангал, барбекю, гриль Київ | Мангал, барбекю, гриль Харків | Мангал, барбекю, гриль Одеса | Мангал, барбекю, гриль Дніпропетровськ | Мангал, барбекю, гриль Донецьк | Мангал, барбекю, гриль Запоріжжя | Мангал, барбекю, гриль Львів | Мангал, барбекю, гриль Кривий Ріг | Мангал, барбекю, гриль Миколаїв | Мангал, барбекю, гриль Маріуполь | Мангал, барбекю, гриль Луганськ | Мангал, барбекю, гриль Вінниця | Мангал, барбекю, гриль Херсон | Мангал, барбекю, гриль Чернігів | Мангал, барбекю, гриль Полтава | Мангал, барбекю, гриль Черкаси | Мангал, барбекю, гриль Житомир | Мангал, барбекю, гриль Суми | Мангал, барбекю, гриль Хмельницький | Мангал, барбекю, гриль Чернівці | Мангал, барбекю, гриль Рівне | Мангал, барбекю, гриль Дніпродзержинськ | Мангал, барбекю, гриль Кіровоград | Мангал, барбекю, гриль Івано-Франківськ | Мангал, барбекю, гриль Кременчук | Мангал, барбекю, гриль Тернопіль | Мангал, барбекю, гриль Луцьк | Мангал, барбекю, гриль Біла Церква | Мангал, барбекю, гриль Краматорськ | Мангал, барбекю, гриль Мелітополь | Мангал, барбекю, гриль Ужгород |

Ваше місто Львів? Так Ні
Не вказувати